Wanneer je een woekerpolis hebt, is het belangrijk dat je snel actie onderneemt. Doe je dit niet, dan kan het zo zijn dat je geen recht meer hebt op een schadeclaim. Dat heet verjaring. Je moet binnen vijf jaar actie hebben ondernomen of een stuitingsbrief hebben gestuurd. Dit termijn gaat in op het moment dat je weet dat er schade is en dat je weet wie die schade heeft veroorzaakt. Verjaring geldt voor zowel lopende polissen als afgekochte polissen.

De stuitingsbrief

Door een stuitingsbrief te sturen naar de verzekeraar, vervalt een eventuele verjaring. Dit moet je binnen vijf jaar doen en dit moet elke vijf jaar weer herhaald worden. Alleen dan behoud je het recht op een claim. Als je hebt besloten jezelf aan te melden bij een vereniging tegen woekerpolissen, dan regelen zij dit vaak voor jou. In de brief moet in ieder geval de naam en het adres van de verzekeraar staan. Daarnaast is het belangrijk dat je het polisnummer en de naam van de polis erin zit. Om te bewijzen dat je de brief echt hebt gestuurd, kun je deze aangetekend verzenden en zelf een kopie bewaren van de brief en het bewijs dat je krijgt waarin je de brief verstuurd.

Toch verjaard?

Als het termijn van vijf jaar verstreken is, dan is de zaak verjaard. Er is dan niet veel meer dat je kunt doen. Je hebt dan geen recht meer op een eventuele schadevergoeding. Natuurlijk kun je wel je best doen om ervoor te zorgen dat je meer vermogen opbouwt. Zo blijft de schade beperkt. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de beste verdiensten van goksites bij casino-promoties.nl om te zorgen voor meer geld. Door bonussen en winsten te vergelijken, kun je grote bedragen winnen. Op deze manier zorg je er dus voor dat je problemen kleiner worden.