Op deze website vind je veel informatie over de woekerpolis. Toch is elke situatie anders en kan iedere klant weer andere vragen hebben. Daarom kun je ervoor kiezen om, naast het lezen van alle informatie hier, een hersteladviesgesprek aan te gaan met een adviseur.

Wat een adviseur precies kan betekenen

partners-insurers-teaser-small-03Een adviseur kan verschillende dingen voor jou doen. Zo kunnen jullie samen kijken naar de huidige situatie. Daarbij geeft de adviseur tips en kijkt deze met jou mee naar de mogelijkheden om het probleem te verminderen. Daarnaast krijg je inzicht in de fiscale gevolgen van een bepaalde actie. Als jijzelf nog vragen hebt, kan de adviseur deze uiteraard ook beantwoorden. Stel voor jezelf deze vragen van tevoren al op. Zo ga je goed voorbereidt het gesprek in. Uiteindelijke beslissingen maak jij zelf, aan de hand van de informatie die jij hebt gekregen.

Recht op gesprek met vorige adviseur

De adviseur die jou heeft geholpen met het afsluiten van de woekerpolis, is verplicht om jou een hersteladvies mee te geven. Als deze er niet meer is, kun je bij de verzekeraar terecht voor een andere adviseur. Het vertrouwen in de adviseur die jou de woekerpolis heeft verkocht, kan klein zijn. Daarom kun je er ook voor kiezen om zelf naar een andere adviseur te gaan. Zorg wel dat je jezelf dan goed inleest over deze persoon. Zo krijg jij meer zekerheid over de betrouwbaarheid van deze persoon. Ben hier altijd zeer voorzichtig mee.

Advies bij het Verbond van Verzekeraars

Wil je liever niet live in gesprek met een adviseur? Dan kun je ook online hulp vragen bij het Verbond van Verzekeraars. Het voordeel hiervan is dat je weet dat deze mensen er zijn om jou te helpen. Zij hebben vaak geen dubbele belangen. Je kunt hier ook advies krijgen als je nog geen andere acties hebt ondernomen.