Wanneer je een woekerpolis hebt, is dat heel vervelend. Je hebt er waarschijnlijk veel door verloren of je staat op het punt om dat te doen. Als dit zo is, dan kan het zo zijn dat je recht hebt op een schadevergoeding van de verzekeraar. Die heeft je immers voorgelogen. Daarbij is het wel belangrijk om eerst te kijken hoe groot de schade is en of dit de moeite en kosten van een rechtszaak waard is. De verzekeraar kan immers ook gelijk krijgen.

Geduld, geld en vertrouwen-

Om een schadevergoeding te kunnen krijgen, is het belangrijk dat je veel geduld hebt en dat je voldoende geld hebt om de rechtszaak te kunnen betalen. Als je als individu een rechtszaak aangaat, kan dit veel geld kosten. Je hebt dan de mogelijkheid dat je inderdaad gelijk krijgt, maar het kan ook zo zijn dat de verzekeraar in haar gelijk wordt gesteld. Dit betekent dat je nog meer geld zult verliezen door de kosten van de rechtszaak. Doe dus echt alleen een schadeclaim als je zeker bent van jouw gelijk. Rechtbanken hebben al verschillende keren geoordeeld in het voordeel van de gedupeerde, maar ook in het voordeel van de verzekeraar. Beide opties zijn dus mogelijk.

Kiezen voor het collectief

program_collective_impact_cropped2013-trans_205x160Je kunt er ook voor kiezen om jouw schadevergoeding te verkrijgen door je aan te sluiten bij een collectief. Samen sta je immers sterker dan alleen. Het scheelt ook veel in de kosten, omdat je de rechtszaak niet alleen hoeft te betalen. Deze collectieven beloven ook hogere vergoedingen te kunnen verkrijgen. Bij sommige organisaties is meedoen zelfs gratis, of doe je een kleine eenmalige bijdrage.Toch is het wel belangrijk om te weten dat ze zelf ook een financieel belang hebben. Zij willen immers ook geld verdienen. Het kan echter toch nuttig (en veel makkelijker) zijn om je aan te sluiten.