Wanneer je weet dat je een woekerpolis hebt, kun je gaan kijken naar hoe groot de schade is. Zo weet jij hoe je ervoor staat en wat je precies kunt verwachten. Wanneer je dat hebt gedaan is het tijd voor actie. Hoe sneller je dit doet, hoe minder kans er is dat het probleem groeit.

De huidige situatie

3-walking-to-goal-with-piece-640x330Als het goed is krijg je regelmatig (minstens elk jaar) een overzicht van de waarde van jouw polis. Ook staat hierop het bedrag dat je kunt verwachten op de einddatum van de beleggingsverzekering. Het is belangrijk om daar van op de hoogte te zijn en om te weten of het verwachte eindkapitaal ook realistisch is. Hiervoor kun je hulp inschakelen, maar je zou ook eventjes met de tussenpersoon of verzekeraar contact op kunnen nemen.

Dat wij jij nodig hebt

Wanneer je weet hoe het er nu voorstaat, is het belangrijk om te weten welk bedrag jij nodig hebt. Bij het aflossen van een hypotheek is het gemakkelijk om deze waarde op te zoeken. Zaken als pensioen zijn wat lastiger. Vaak heb je bij het afsluiten van de beleggingsverzekering al gekeken naar wat het doelbedrag was. Dit kun je dan ook terugvinden in de polis. Check of dit bedrag nog realistisch is. Als dat niet zo is, moet dit bedrag dus worden aangevuld. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het spelen van roulette casino. Hiermee kun je een leuk bedrag verdienen en verklein je dus het risico op een grote schuld. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om ook te weten dat hier een risico aan zit. Toch kan het de gok helemaal waard zijn.

Hoe jij er echt voorstaat

Wanneer je weet wat je nodig hebt, breekt het moment van de waarheid aan. Je gaat namelijk kijken of de huidige situatie past bij het doel. Reken hiervan het verschil nauwkeurig uit. Zo krijg je een goed beeld van hoe jij ervoor staat. Jouw eigen vermogen kun je hiervan afhalen. Zo weet je hoeveel geld je nog nodig hebt.